Introductie van C86-E baggerschuifboot

Introductie van een nieuwe Electrische boot: de C86-E baggerschuifboot

Alamo Group The Netherlands heeft onder het merk Conver een 100% elektrische baggerschuifboot geïntroduceerd. Deze elektrische baggerschuifboot C86-E verwijderd op een duurzame manier slib uit vijvers en waterwegen te verwijderen. De C86-E is vooral geschikt voor middelgrote waterlopen.

Door tijdig en op een duurzame manier te baggeren wordt de doorstroming van water verbeterd waardoor overstromingen voorkomen worden. Daarnaast wordt de waterkwaliteit verbeterd en daarmee het ecosystemen beschermd. De C86-E kan bagger tot een diepte van 2,00m afgeschraapt en opgeduwd kan worden. De werkbreedte van de baggerschuifboot kan worden ingesteld tussen 1.70m en 8.00m waardoor hij breed inzetbaar is. Tevens zijn de deuren individueel in te klappen waardoor zelfs een werkbreedte van 1,5m behaald kan worden bij krappe waterdoorgangen.

De baggerboot voldoet aan de laatste maritieme eisen en is ook als zodanig gecertificeerd. Net als de C485-E maaiboot is ook deze baggerboot gemakkelijk op te laden via krachtstroom, losse accu of een autolaadpaal. De 17 kW elektromotor is fluisterstil en heeft geen CO2 uitstoot of vervelende dieseldampen. Dat werkt prettig voor de machinist en in minder hinderlijk voor de omgeving.

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Conver Merchandise webshop

De officiele Conver Webshop voor Merchandise is nu online mowingshop.com

Harkboot.nl BV winnaar NENnovation Award 2021

Harkboot.nl BV winnaar NENnovation Award 2021