Electrisch maaien met de 100% electrische maaiboten van Conver

Conver heeft diverse Electrische maaiboten in het assortiment. Deze? duurzame en CO2 neutrale maaiboten zijn de volgende stap in duurzaam maaien. Waarom zou u moeten investeren in electrische maaiboten?

Een paar redenen waarom u zou moeten overwegen te investeren in elektrische maaiboten:

Milieuvriendelijk:

Elektrische boten stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan dieselboten. Dit helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en draagt bij aan het verminderen van de CO2 afdruk.

CO2-neutraal:

Omdat elektrische maaiboten geen fossiele brandstoffen verbranden, dragen ze niet bij aan de uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Dit helpt bij het verminderen van de klimaatverandering en helpt bedrijven bij het voldoen aan CO2-reductiedoelstellingen

Stil en trillingsvrij:

Elektrische boten zijn over het algemeen stiller en produceren minder trillingen dan dieselboten. Dit is gunstig voor zowel de gebruikers als het mariene ecosysteem, omdat het geluidsniveau laag wordt gehouden.

Lagere operationele kosten:

Elektrische boten hebben doorgaans lagere operationele kosten dan dieselboten, omdat elektriciteit goedkoper kan zijn dan dieselbrandstof en elektrische systemen minder onderhoud vereisen.

Efficiëntie:

Elektrische aandrijfsystemen zijn zeer efficiënt, wat resulteert in een beter energierendement in vergelijking met dieselmotoren. Dit kan leiden tot een langere levensduur van de batterij en een groter bereik op een enkele lading.

Gemakkelijk te bedienen:

Elektrische boten zijn eenvoudiger te bedienen vanwege de soepele en stille aandrijving. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in gevoelige mariene omgevingen, zoals  natuurgebieden.

Stimuleren van groene initiatieven:

Investeringen in elektrische maaiboten dragen bij aan het stimuleren van groene initiatieven en tonen betrokkenheid bij milieubehoud. Dit kan positief worden ontvangen door gemeenschappen, klanten en stakeholders.

Regelgeving en subsidies:

In sommige regio's kunnen er stimuleringsmaatregelen, belastingvoordelen of subsidies beschikbaar zijn voor organisaties die investeren in milieuvriendelijke technologieën, waaronder elektrische vaartuigen. Het benutten van dergelijke regelingen kan de investeringskosten verlagen.

Maar zijn de electrische maaiboten net zo efficient als de vertrouwde diesel boten? 

Hoeveel uur kan een electrisch maaiboot operationeel maaien?

Met de Conver electrsiche maaiboten kan ca. 8 uur gevaren /gewerkt worden. Het aantal vaarbewegingen en waterdiepte hebben invloed op de uren die de maaiboot kan varen.

Is de electrisch maaiboot snel te laden op locatie?

Voor de pleziervaart komen er steeds meer stroompunten langs het water. Conver speelt hier op in om de maaiboot te voorzien van een kabel die past in een stroompunt voor de pleziervaart.

Is de C485-E zwaarder dan de standaard maaiboot?

Ja de C485-E is iets zwaarder dan de C485 met een Stage 5 motor. Hierdoor ligt de boot aan de achterzijde iets dieper (ca. 3 cm). Dit zorgt er voor dat de maaiboot zeer stabiel is en er meer riet kan worden weggeduwd met het opduwframe. De boot kan nog altijd met de standaard trailer worden vervoerd, ook de lier hoeft niet aangepast te worden.

Wordt er bespaard op comfort om een langere accuduur te hebben?

Nee, het comfort van de machinist staat voorop. Zo kan de maaiboot worden uitgerust met stoelverwarming, radio en een kachel. Ook kan de maaiboot worden voorzien van een vaste of losse cabine. Dit allemaal zonder dat er wordt ingeleverd op de accuduur.

Onze electrische boten:

C485-E / C485-F-E 

Ik wil meer informatie 

 

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Introductie van C86-E baggerschuifboot

Introductie van een nieuwe Electrische boot: de C86-E baggerschuifboot

Harkboot.nl BV winnaar NENnovation Award 2021

Harkboot.nl BV winnaar NENnovation Award 2021