Brand Manager

Jij bent de ambassadeur van Conver en gaat de bekendheid wereldwijd verder uitbouwen!

Wat is jouw opdracht?

Dutch Power Company (DPC) is producent van machines voor onderhoud van de openbare groene ruimte. Met deze producten worden bermen, taluds, sportvelden en waterwegen onderhouden. Ook vinden de machines een weg in de agrarische sector. Zij produceert de merken Herder, Conver, Votex en Roberine op diverse locaties in Nederland. Deze producten worden aan 25 landen geleverd via een dealernet en/of distributeurs en soms rechtstreeks aan bepaalde eindgebruikers. DPC maakt onderdeel uit van de Amerikaanse Alamo Group.

Voor haar merk Conver, producent van o.a. maaiboten, maaiverzamelboten, baggerboten en zelfs amfibische voertuigen, zoekt DPC een Brand Manager. Het is jouw opdracht om de bekendheid van Conver wereldwijd verder uit te bouwen. Jij onderzoekt het marktpotentieel en ontdekt waar interessante kansen voor Conver zijn. Deze pak je proactief op.

Wat heb je na 1 jaar bereikt? Jij bent de ambassadeur van Conver wereldwijd! Jouw focus ligt op verkoop in samenwerking met distributeurs. Klanten zijn vaak overheden of semi-overheden. Je houdt contact met bestaande klanten, maar ook nieuwe klanten weet je voor je te winnen. Door succesvolle afhandeling van tender aanvragen, weet je de verkoop van machines met 10% per jaar te laten groeien. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de ambitie van DPC.

Haar ambitie? DPC wil van een technologisch gedreven organisatie transformeren naar een klantgerichte organisatie. Door nog meer naar de klantbehoefte te luisteren kunnen machines worden ontwikkeld die nog beter aansluiten op hun wensen en eisen. Dit stelt DPC in staat om uit te groeien tot een toonaangevende speler binnen Europa en een nog groter aandeel op de wereldmarkt te veroveren met machinerie gericht op het onderhoud van de openbare groene ruimte!

Hoe ga je dat aanpakken?

Je start met het maken van een uitgebreide marktverkenningsanalyse. Jouw technische kennis in combinatie met je internationale sales ervaring, maken dat jij de producten, organisatie, klanten en markten snel begrijpt en onder de knie hebt.

De producten van Conver worden internationaal verkocht via distributeurs. Jij onderhoudt het contact met de huidige distributeurs, maar onderzoekt de markten waarop Conver zich bevindt ook op interessante nieuwe distributeurs. Waar zit business voor Conver? Azië en USA zijn interessante groeimarkten waar je mee aan de slag gaat. Zodra je potentiële kansen in zicht hebt, ga je daar proactief mee aan de slag. Als ambassadeur van Conver ben jij zichtbaar in de markt, waardoor anderen jouw uiteindelijk ook weten te vinden.

Voornamelijk overheden en waterschappen maken gebruik van de producten van Conver. Hierdoor heb je vaak te maken met tenders, voor jou geen onbekend terrein. Jouw lange adem, geduld, gunfactor én technische kennis maken jouw tot de ultieme adviseur en gesprekspartner, waardoor projecten je vaak worden gegund.

Houd je ook nog van reizen? Dan is dit de job voor jou! Het reispercentage is circa. 30%.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Een aantal jaren relevante (internationale) sales ervaring, enige technische kennis
 • Je bent nieuwsgierig en analytisch sterk
 • Geïnteresseerd in culturen, sterk in relatiemanagement
 • Proactief, energiek, doorzetter
 • Je bent bereid om met enige regelmaat internationaal te reizen
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, Duits en Frans zijn een pré

Wat krijg je er voor terug?

 • Uniek product van Nederlandse bodem
 • Internationale rol met voldoende groeimogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing
 • Vernieuwend, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaande producten
 • Wereldwijde klantenkring
 • Door eigen productie is maatwerk voor klanten mogelijk
 • Je maakt deel uit van een enthousiast team gevormd door professionals met jarenlange kennis en ervaring
 • Werken voor een organisatie waar duurzaamheid en milieu centraal staan
 • Prima pakket arbeidsvoorwaarden inclusief auto van de zaak

Heb je interesse?

Reageer dan snel! 

Solliciteer
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Velde N.V. via 088-6070100. Vraag naar William of Yenthl.

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Allround Magazijnmedewerker

Weet jij van aanpakken en werk je nauwkeurig? Lees dan verder.... 

Constructeur - tekenaar

Ben jij die enthousiaste constructeur/tekenaar die het engineeringteam komt versterken?