Harkboot

Conver en Harkboot gaan een exclusieve samenwerking aan!

Conver B.V. en Harkboot.nl B.V. tekenen een exclusieve samenwerking als het gaat om het bestrijden van wortelende waterplanten waaronder exoten. Deze veelal exotische plantensoorten zijn een bedreiging voor de natuur en laten zich moeilijk verwijderen. Harkboot en Conver gaan samen de strijd aan en zullen de harkmethode verder ontwikkelen en de gezamenlijke kennis inzetten om deze plaagsoorten te bestrijden. 

Michel de Vries (Managing Director Dutch Power Company): ‘’Duurzaam werken is één van de speerpunten van Dutch Power Company. Na de overname van de Fishprotector, is de samenwerking tussen Conver en Harkboot.nl een volgende mooie stap in het maatschappelijk ondernemen met oog voor de natuur.’’


De Harkboot van Harkboot.nl BV is specifiek ontwikkeld voor de toepassing van het verwijderen van wortelende (invasieve) plantensoorten (b.v. exoten). Door het ontbreken van natuurlijke vijanden vermeerderen deze planten zich in snel tempo. Invasieve plantensoorten kenmerken zich doordat ze moeilijk te verwijderen zijn, bestaande vegetatie overwoekeren en zo de diversiteit van planten verminderen.

Leon Sterk (Algemeen Directeur Harkboot.nl B.V.): “het partnership met Conver geeft een duidelijk signaal naar de markt dat vanwege de verbeterde waterkwaliteit nieuwe en andere werkwijzen, nodig zijn om te kunnen blijven voldoen aan de Europese verplichtingen om o.a. exoten te bestrijden” Daarnaast werken wij met partners die net als wij gericht zijn op het verminderen van de CO2 uitstoot. Door o.a. het gebruik van de HVO100 fossielvrije brandstof voor de Conver Harkboten hebben wij onze uitstoot al met 89% kunnen reduceren. ‘’

Op basis van de eisen van Harkboot.nl heeft Conver B.V een gemodificeerde maai(hark)boot ontwikkeld die aan de eisen van Harkboot voldoet. Anders dan bij normale maaiwerkzaamheden, moet bij het verwijderen van invasieve plantensoorten de plant in zijn geheel verwijderd worden. Door het verwijderen van de wortels d.m.v. harken worden de planten met wortel en al uit het water gehaald en zo vernietigd.

Adrie van het Hooff (Business Unit Manager Conver B.V.): “Conver is altijd op zoek naar ecologische verantwoorde methoden om waterplanten te verwijderen. Met de komst van meer en meer woekerende waterplanten wordt dit steeds voornamer. Het Partnership met Harkboot.nl BV is een mooie toevoeging aan ons productgamma.’’

Harkboot en Conver trekken samen op als het gaat om kennis en ontwikkeling. Het bestrijden van invasieve soorten is een specialistisch werk. Harkboot medewerkers krijgen intensief training in o.a. plantenkennis en het verwijderen hiervan. Alleen opgeleide medewerkers kunnen dit specialistische werk uitvoeren.  Conver draagt hieraan bij door specialistisch werktuigen te ontwikkelen die speciaal voor deze toepassing bedoeld zijn. Conver zal deze machines uiteindelijk nationaal en internationale vermarkten. Met deze samenwerking wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van nieuwe methode in het hedendaags onderhoud van watergangen.

Andre Baars(Commercieel Manager Harkboot.nl B.V.):”Door een constructieve samenwerking met een toonaangevend bedrijf op het gebied van amfibische machines, heeft Harkboot.nl B.V. een krachtige en internationale technische ondersteuning op haar equipment gevonden in Conver. Conver B.V. is voor ons de ideale partner in het bouwen, verbeteren en het door-ontwikkelen van onze machines”

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Corona

Aangepaste maatregelen vanwege het Coronavirus

Werken op maat

Conver heeft alle kennis in huis om ook klant specifieke opdrachten te maken. Informeer naar de mogelijkheden.